Duhovnicul ca terapeut - întâlnire Serile Spitalului Providența

8/12/2015

Luni, 07 decembrie 2015, în cadrul Serilor Spitalului Providența ne-am întâlnit cu părintele consilier Constantin Sturzu care ne-a vorbit despre „Duhovnicul ca terapeut”.

Întâlnirea a avut loc în fața capelei Sfânta Treime din cadrul spitalului și a reunit pacienții internați dar și cadre medicale și personal administrativ. Discuția a fost moderată de Eugen Neculai Gazzi, medic specialist medicină internă, care a interacționat cu publicul și a creat un cadrul deschis discuțiilor.

Biserica e spital, nu tribunal”, a fost una din ideile de la care s-a plecat, punând accent pe rolul spovedanie ca vindecare, nu ca judecată a aproapelui. „Omul are mare nevoie de spovedanie, de tămăduirea care este specifică Bisericii Ortodoxe pentru că tot ce a fost gândit în biserica noastră a fost gândit spre tămăduire” a mai precizat părintele Constantin Sturzu.

Pentru vindecarea trupului, cel mai adesea, avem de urmat un tratament pe o perioadă mai îndelungată. Dacă avem nevoie de un masaj pentru o anumită afecțiune nu putem să facem acum o ședință și peste un an altă ședință pentru că nu ar avea nici un efect. La fel se întâmplă și în cazul spovedaniei: e nevoie de constanță”, au fost alte idei subliniate de invitatul nostru.

Următoare întâlnire va fi astăzi, 08 decembrie, când vom căuta răspunsuri la întrebarea „Cum putem (re)dobândi sănătatea?”. Invitații vor fi dr. Dimitriu Nicoleta, medic de familie împreună cu dr. Roxana Cristina Marcu și dr. Eugen Neculai Gazzi, medici specialiști medicină internă.