Fantezia copilăriei

13/06/2017 Știri

Ca gest de susținere și promovare a talentelor existente în rândul copiilor din mediul rural, doamnele din S.O.F.R. (Societatea Ortodoxă a Femeilor Române) Filiala Iași împreună cu partenerii din Grădinița P.P. nr. 14 și Grădinița Cuvioasa Parascheva nr. 23 Iași, au invitat un grup de preșcolari de la școala ,,Petru Anghel” Probota, director prof. Pralea Maria, membru SOFR filiala Iași, și elevii corului ,,Bucuria” din Perieni conduși de profesor Stanciu Ștefan, dirijorul acestui talentat cor, într-o vizită ,,recompensă” la obiective alese de copii pentru a fi vizitate în orașul Iași timp de 5 ore.

Acest cor este cunoscut în rândul grupurilor corale, dar din cauza lipsei de sprijin material, munca acestor copii și a conducătorului lor riscă să rămână nepromovate și probabil să se piardă. Prin bunăvoința doamnelor, dar și a partenerilor de proiect, copiii au avut posibilitatea să încânte cu repertoriul lor auditori ai Policlinicii şi Fundaţiei Medicale Providența, pacienţi şi angajaţi, dar și preșcolarii grădiniței P.P. 14, care au fost fascinați de muzica prezentată.

Toţi copiii şi însoţitorii lor au beneficiat de o masă caldă oferită de Fundaţia Medicală Providenţa.

După parcurgerea obiectivelor, școlarii au adus cântare de mulțumire la racla Cuvioasei Parascheva, mulți dintre ei fiind pentru prima oară în Iași. Copiii s-au întors în localitatea lor copleșiți de atâtea surprize plăcute, primind ca amintire pachete cu cărți, diplome de participare, iconiţe, dar și dulciuri și fructe.